Rambutan to jeden z najbardziej wykwintnych owoców Azji południowo-wschodniej. Charakterystyczne czerwone owoce wyglądem i smakiem przypominają liczi. Rambutan jest kulisty do 8 cm długości i 4 cm średnicy. Pokryty jest skórką z której wyrastają miękkie, delikatne kolce przypominające włosy.
Informacje o produkcie
Skórka i kolce maja intensywny czerwono-purpurowy kolor, przez co owoc wygląda bardzo efektownie.
Posiada przezroczysty, delikatny i bardzo soczysty miąższ
Ma orzeźwiający smak i jest bogaty w witaminę C
Rambutan jest częstym dodatkiem do egzotycznych sałatek owocowych. Można jednak dodać go także do sosów a nawet dań mięsnych.
Kalendarz dostępności
01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | |
Gwatemala | ||||||||||||
Indonezja | ||||||||||||
Tajlandia | ||||||||||||
Wietnam |
Dostępne
Niedostępne