Owalna jagoda o długości do 12 cm, otoczona twardą pomarańczową skórką kryje w sobie jadalny, galaretowaty miąższ wypełniony ciemnymi pestkami. Granadilla rośnie w górskich rejonach Ameryki Południowej, Peru, Kolumbii i Wenezueli.
Informacje o produkcie
Jest to bogate źródło antyoksydantów, witamin A, C, E i K oraz minerałów żelaza, magnezu i potasu.
Jej spożywanie wspomaga krążenie, obniża ciśnienie, a także poziom cholesterolu.
Najsmaczniejsza jest jedzona na surowo jako dodatek do koktajli lub deserów.
Kalendarz dostępności
01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | |
Egipt | ||||||||||||
Hiszpania | ||||||||||||
Indie | ||||||||||||
Izrael | ||||||||||||
Peru | ||||||||||||
Turcja |
Dostępne
Niedostępne